Mítoszirtás on: tények és tévhitek a tartósított zuzmófalakról és zuzmóképekről
2020. január 22. írta: Gondozásmentes floráriumok

Mítoszirtás on: tények és tévhitek a tartósított zuzmófalakról és zuzmóképekről

A rénszarvaszuzmó/izlandi zuzmó a zuzmófalak illetve zuzmó faliképek fő alapanyaga. Latin nevén a Cladonia stellaris az észak-európai erdőségek őshonos növénye, a rénszarvasok fő tápláléka - erre utal neve is.

 

Hogy kerül a zuzmó nappaliba?

 

A növény természetben való szedése pedig kézzel történik. A zuzmó tövek visszavágása elősegíti a zuzmó további, gyorsabb fejlődését, ennek köszönhetően nem kell attól tartanunk, hogy a zuzmó “szüretelése” az ökoszisztéma felborulásához vezetne.

A zuzmót a leszedés után stabilizálják. Az eljárást egy 100%-ban természetes, glicerines oldattal végzik, amely a használatot követően magától lebomlik. Az eljárás eredményeként, az izlandi zuzmó hosszú éveken keresztül képes puhaságát, természetes állagát megtartani anélkül, hogy bármilyen módon karbantartanánk.

Sokan nem tudják, hogy az izlandi zuzmó eredetileg szürkésfehér színű. A tartósított zuzmót ugyanis ételfestékkel színezik a kívánt színre. Ennek köszönhető, hogy zuzmót ma már több, mint 30 féle színben beszerezhetünk.

vj2jtoji1erx.jpg

A kész zuzmóképeknek, zuzmófalaknak nincs szükségük semmilyen karbantartásra. Amennyiben száraz levegőjű szobában vagy közvetlen hőforrás (radiátor, falfűtés, klímaberendezés) közelében tartjuk, megfigyelhetjük, hogy rostjai veszítenek rugalmasságukból. Emiatt azonban nem kell aggódnunk: amint a helyiség páratartalma visszaáll a megszokottra, zuzmónk is visszanyeri puhaságát.

moss-wall-home-decor.jpg

qcahmosswall_mossartpage.png

moss-wall-art-moss-wall-moss-wall-art-make-the-moss-out-of-your-space-vertical-green-moss-wall-moss-wall-moss-wall-preserved-moss-wall-moss-wall-art-india.jpg

Képek forrása: pinterest 

Ezért szeretjük:

  • 100%-ban gondozásmentes
  • nem kell sem locsolni, sem tápoldatozni
  • napfény nélkül is éveken át megtartja élénkzöld színét
  • rovarmentes
  • tűzálló
  • csökkenti a stresszt és javítja a közérzetet
  • a modern illetve skandináv stílusú enteriőr népszerű eleme

 

Ha Te is szeretnél egy üde zöld színfoltot az otthonodba, mi szívesen elkészítjük neked zuzmóképedet!

http://www.gondozasmentes.hu

img_1424.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://gondozasmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr4415135274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása